Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Pius X követői ma (és XVI. Benedek pápa)

2009. február 14. - szekularisfigyelo

Az interneten hozzáférhető egy szöveg a X. Pius-fivérek stuttgarti közösségétől (P. Franz Schmiedberger), amely összefoglalja világnézetüket. A szöveg eredetileg 1989-ben készült, de azóta folyamatosan frissítették, ez a verzió a 4., 2008 őszén készült kiadás. 

A lényeg: a szöveg szerint a ii. vatikáni zsinat 5 határozata játszik (az üdvösségre nézve) végzetes szerepet:
1. a katolikus egyházon kívül is lehet üdvözülni (holott szerintük csak egyetlen igazság és az üdvözülésnek csak egyetlen módja van); 2. az egyházon belüli demokrácia, azaz, hogy beleszólást kapnak pl. az országos püspöki karok (mert rossz példát mutatva bomlasztja a természetes, istenadta tekintélyt a családban, iskolában, társadalomban), 3. a nem keresztény vallások értékeinek megbecsülése (nincs igazság az egyházon kívül), 4. a vallásszabadságról szóló határozat és azon belül különösen az állam világnézeti semlegessége (miközben senki nem kényszeríthető hittételek elfogadására, szerintük a katolikus egyháznak kötelessége a közös tereket elfoglalni és megakadályozni az eretnek (a nem katolikus keresztény tanok is ennek minősülnek) tanok nyilvános terjesztését), és 5. a tudományok vívmányainak elfogadása és integrálása, a világ felé való nyitás (ami pl. abban mutatkozik, hogy a szöveg felbomlasztja a házasság rendjét és legfőbb célként nem a gyermeknemzést, hanem a szeretetet határozza meg). 

A 2000 óta a Vatikánnal folytatott egyeztetések során egy három lépéses menetrendet terjesztettek fel: 
1. A régi (latin) mise visszaállítása és a kiközösítés visszavonása, 
2. az egyház új irányvonalairól való egyeztetés, különös tekintettel a fenti 1, 2. és 4. témára, 
3. mihelyt sikerül a 2000 éves tanokon alapuló közös nevezőre jutni, a X. Pius-testvérek megfelelő szervezeti feltételek biztosítása mellett örömmel rendelkezésre állnak Isten lerombolt városának újjáépítéséért. 

Emlékeztetnék mindenkit arra, hogy a pápa a kiközösítés visszavonása előtt már teljesítette a meentrend 1. lépésének első részét, azaz a régi rítus szerinti mise visszaállítását, azt meg már korábban  megjegyeztem, hogy a pápa maga is idegenkedik a zsinati határozatoktól. Van még egy szép kövér közös hívószava a pápának és a Pius-fivéreknek: ő is, ők is hangosan elutasítják "az értékek relativitását".

A söveg rövidített változata itt érhető el: http://hpd.de/node/6334, a teljes szöveg pedig itt: http://www.medrum.de/files/Zeitbomben_des%20Konzils.pdf 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr14942012
süti beállítások módosítása