Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Buszügyek update

2009. június 11. - szekularisfigyelo

Miután a német buszkampány szervezői 17 város közlekedési válallatától kosarat kaptak, inkább szereztek külön járművet, feliratozták ("Es gibt mit an Sicherheit grenzender Wahrscheinlichkeit keinen Gott. Werte sind menschlich - Auf uns kommt es an", azaz kb. "Szinte biztos, hogy nincsen isten. Az értékek emberiek - rajtunk múlnak."), és most három hétig ezzel járják körbe Németországot. Első állomásuk (május 30-án) Berlin volt, ahol néhány honappal ezelőtt a vallásoktatás kötelezően választhatóvá tételéért kampányolók nemcsak reklámozhattak, hanem a népszavazáshoz aláírásokat is gyűjthettek (igaz, a cég közölte, hogy tanult a dologból, és a jövőben semmilyen valláshoz kötődő reklámot nem engedélyez).

A svájci szabadgoldolkodókat sem fogadták a közlekedési vállalatok - még azok sem, amelyek járművein a katolikus (Genf), a református (Bázel), illetve egy újprotestáns (Schaffhausen) hirdethették igéiket, így most óriásplakátokat terveznek bérelni. 

Bécsben az utolsó pillanatban állította a közlekedési vállalat a kampányt. Sőt, az osztrák tévé, bizonyára istani sugallatra, már azt is tudja, hogy Grazban is letiltották a kampányt - még mielőtt a szervezők egyáltalán megkeresték volna az ottani céget. 

Budapesten néhány napja vallásreklámot láttam egy hetes busz(családhoz tartozó jármű) hátulján. Őszintén szólva kíváncsi lennék...

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr901179857
süti beállítások módosítása