Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Borvirágos-füvezős Isten a lengyel tévében

2009. augusztus 22. - szekularisfigyelo

Kitiltották a lengyel állami tévécsatornáról a Doda Elektroda néven ismert Dorota Rabczewkát, aki a helyi Big Brotherben indította el sztárkarrierjét. Doda nemcsak énekel, hanem beszél is. Egy interjúban kifejtette a Bibliáról való véleményét, szerinte "a Biblia baromi jó könyv, tele van izgalmas történetekkel. Csak azt nem tudom, miért nincsenek benne dinoszauruszok. Nagyon földhöz ragadt ember vagyok, csak azt hiszem, amit saját szemmel látok. Ezért nehezemre esik hinni egy olyan könyvben, amelyet egy füvező részeg borivó írt."
A menedzsere szerint Doda csak alkoholmentes szőlőlére és gyógyfüvekre utalt. Doda maga közölte, hogy dehát ő egy hívő ember, és ez a mondat teljesen mellékesen egy laza beszélgetésben hangzott el. Elvégre ő nem bibliakutató, nem élünk a középkorban, és senkit nem akart megsérteni. Ezt másképp látja Ryszard Nowak bibliahű politikus, aki feljelentést is tett, mert szerinte az énekesnő szándékosan megsértette a katolikusok, a keresztények és a zsidók vallási érzéseit, és bár az énekesnő így még gyakrabban szerepel a címlapokon mint Madonna [akinek az augusztus 15-i Mária-napra eső koncertje ellen hangosan tiltakozott az egyház], ez ellen fel kell lépni. A tévé mindenesetre eltiltotta minden további szerepléstől, és még tévének a vasárnapra tervezett zenei műsorában sem léphet fel.  

http://www.tagesschau.de/ausland/bibelkritikpolen100.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr101330451
süti beállítások módosítása