Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Évéskísérletért őrizet

2009. október 17. - szekularisfigyelo

Marokkóban a Mali, azaz a "Mouvement alternatif pour les libertés individuelles" (Alternatív mozgalom a személyes szabadságjogokért) két alapítója, Ibtissame "Betty" Lachgar és Zineb El Rhazoui nem hagyhatja el az országot. Ez akkor derült ki számukra, amikor Lachgarral, egy 34 éves pszichológussal, aki Franciaországban PhD-tanulmányokat folytat és oda készült viszamenni, a casablancai reptéren közölték, hogy körözik (holott valójában nem adtak ki ellene körözést), és nem engedték felszállni a gépre, hanem a rendőrség őrizetbe vette, majd négy óra elteltével visszavitték lakóhelyére, Mohamedíjába. Azaz majdnem - félúton a rendőr kapott egy telefont és kirakta Lachgart. Ügyvédje kiderítette, hogy annak ellenére, hogy továbbra sem folyik ellenük semmilyen eljárás, a két nőnek megtiltották az ország elhagyását. 
A Mali a marokkói büntetőtörvénykönyv ramadani böjtöt törő muszlimokat elítélő 222. paragrafusa ellen tiltakozva szeptemberben pikniket szervezett Mohamedija egyik félreeső közparkjában, ám a rendőrség megakadályozta a rendezvényt.
 

http://www.yabiladi.com/article-societe-3488.html
http://www.facebook.com/group.php?gid=176275432784

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr151455744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása