Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Hajléktalanokkal zsarol a washingtoni katolikus egyház

2009. november 16. - szekularisfigyelo

Az USA alkotmánya tiltja, hogy az egyházak bárminemű hitéleti tevékenységét állami forrásokból támogassák. Ezzel összefüggésben a szociális tevékenységük finanszírozásához közpénzeket igénybe vevő civil szervezetek államilag finanszírozott munkájuk során kötelesek figyelembe venni a diszkrimináció tilalmát, tehát azoknál a tevékenységeknél, amelyeket közpénzekből finanszíroznak, nem különböztethetik meg hátrányosan a nekik vallási okból nem "tetsző" csoportokat (mert ezzel vallási nézeteiket terjesztenék).
Eddig minden rendben is volna. Ám Washington DC törvényhozói arra készülnek, hogy megnyissák a házasság intézményet a melegek számára. Az egyházmegye most többek között attól tart, hogy az állami finanszírozású programokban foglalkoztatott házas melegeknek is biztosítania kell majd a házasoknak járó juttatásokat. Ezért az egyházmegye közölte, ha megszavazzák a törvényt, inkább felmondja a várossal kötött szerződést, amelynek keretében közpénzekből különféle szociális jellegű szolgáltatásokat nyújt a hajléktalanellátástól az örökbefogadás megszervezéséig.

http://gaybears.blog.hu/2009/11/14/megolom_a_szegenyeket_ha_buzi_vagy_katolikus_egyhaz (köszönet TJ-nek a linkért)
http://www.latimes.com/news/nation-and-world/la-na-gay-wed-dc12-2009nov12,0,3335491.story

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr781528203
süti beállítások módosítása