Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Nincs cafeteria-katolicizmus

2009. november 26. - szekularisfigyelo

Aki azt hiszi, lehet úgy katolikus, hogy kimazsolázza a katolikus tanítások közül a neki tetszőket, téved – mondta a brit katolikus egyházfő, Vincent Nichols westminsteri érsek. 
A katolikus egyház nemrég felajánlotta, hogy azok az anglikánok, akik a nők és homoszexuálisok pappá szentelése tekintetében nem értenek egyet az anglikán egyházzal, saját rítusaikat és házas papjaikat megtartva csoportosan térhetnek meg a katolikus egyház szárnyai alá. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az anglikánok anélkül tekinthetnék a megtérést kiútnak, hogy teljes szívvel el ne fogadnák a katolikus tanítást. A hit nem svédasztal vagy munkahelyi cafeteria-rendszer, ahonnan a hívők kiválogathatnák a nekik tetsző tanításokat. - Aki megtér, annak teljes egészében el kell fogadnia Róma püspökének tekintélyét. 

XVI. Benedek pápa ajánlata, hogy kollektíve befogadja az anglikánokat, széles körű vitát váltott ki az anglikánok körében, vannak, akik úgy látják, el akarja halászni a híveket az anglikán egyháztól, vannak, akik szerint a nagylelkűség és a segítő szándék motiválta. Vitáznak közben arról is, megfelelően reagált-e az anglikán egyházfő, Rowan Williams az ajánlatra, akit a pápa november 21-én fogadott – igaz, amint az a BBC megjegyezte, a pápa több időt töltött a Sixtus-kápolnát látogató művészekkel, mint az anglikánok vezetőjével.

http://blogs.reuters.com/uknews/2009/11/22/rc-archbishop-to-anglicans-we-don%e2%80%99t-want-cafeteria-catholics/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr521552257
süti beállítások módosítása