Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Félresikerült forrásszerzés

2009. november 28. - szekularisfigyelo

Az idén tavasszal egyházi fenntartónak adták át a Megmentő Kht., amely mintegy 2000 ügyfélnek nyújt jelzőrendszeres házi segítséget. Azonnal be is nyújtották igényüket az egyházi fenntartású szervezeteknek nyújtott kiegészítő állami támogatásra (ez az idén úgy 770 millió pluszbevételt jelentett volna a szervezetnek, mert az egyházi intézmények állami támogatása a civil intézmények 170%-a). Az ügyből azonban nyomozás lett, amint az eheti HVG-ben olvashatjuk. 
Kérdéses ugyanis, hogy a Kht-t átvevő Alvinczi Péter Szeretetszolgálatot fenntartó egyház, a Horvátországi Magyar Református Keresztyén Egyház Magyarországi Egyházteste egyáltalán létezik-e. Ennek alapítóját, a Magyarországra menekült horvátországi magyarok lelkipásztorát ugyanis még azelőtt zárták ki "méltatlan" életvitele miatt a horvát egyházból, mielőtt Magyarországon létrehozta volna hazai egyháza "leányvállalatát", amelynek törlését a horvátországi anyaegyház a tavasszal kérte, igaz, ezt formai okokból elutasították. 
A Megmentő Kht. átvételéhez hasonló ügye már volt az Orbán-kormány idején az állami költségvetésből támogatott egyháznak: a szeretetotthonokat átvevő Kálvin Misszió esetében már megállapították, nem jogosultak az egyházi intézményeknek járó kiegészítő támogatásra. 

http://hvg.hu/hvgfriss/2009.48/200948_NYoMoZAS_EGY_REFoRMATuS_KISEGYHAZ_uTAN_Ment.aspx 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr541558616
süti beállítások módosítása