Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Ausztriában sem könnyű...

2009. december 21. - szekularisfigyelo

... ha az ember nem kíván vallásos nevelést gyermekeinek. Perelni kényszerül egy apa Alsó-Ausztriában, aki nem szeretné, hogy kislányát vallásosra nevelje az állami óvoda. 
A szülők gyermeküket felekezeti hovatartozás nélkül, de a világra nyitottan szeretnék nevelni, amíg el nem éri azt a kort, hogy maga válasszon felekezetet. Ebben azonban nem partner sem a helyi óvoda, sem az óvodákról szóló törvény, amely előírja, hogy az óvoda a "felekezeti és etikai nevelés"-hez kell hozzájárulnia. A kislánynak eddig négy vallási ünnepen (hálaadás, Márton-nap, két Mikulás-ünnep) kellett részt vennie, mindannyiszor miselátogatásostul. Mi több, az oviban feszület lóg a gyerekek szemmagasságában, akik ebből joggal következtetnek arra, hogy a katolicizmus valami különlegesen fontos és helyes dolog. 
Választási lehetőség nincs - az óvónénik nem hajlandóak változtatni gyakorlatukon, és a környéken felekezetsemleges óvoda (akár állami, akár magán) nincs. 

http://derstandard.at/1259282150337/Erste-Kruzifix-Anfechtung-in-Oesterreich
via: www.hpd.de

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr631611344
süti beállítások módosítása