Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Norvég muszlimok a karikatúrákért

2010. január 06. - szekularisfigyelo

Liberális muszlimok egy csoportja felszólította a norvég muszlimokat tömörítő Iszlám Tanácsot, szervezzenek tüntetést a napokban lakásán megtámadt Kurt Westergaard dán karikaturista védelmében, akinek 2005-ben megjelent rajzaira hivatkozva (mint kiderült, nem kevés szervezőmunkával) erőszakos tüntetéseket szerveztek egyes muszlim országokban. 
A LIM (Egyenlőség, Integráció, Multikulturalizmus) muszlim hálózat tagja, Shakil Rehman egy interjúban elmondta, helyesli, hogy a karikatúrák megjelentek, és ilyesmi semmilyen esetben sem indokol erőszakos választ. A muszlimoknak ugyanannyira érdekük a szólásszabadság védelme, mint bárki másnak, ezért a muszlimoknak ki kell állniuk Kurt Westergaard mellett. Rehman ugyanakkor attól tart, a tanács nem mer kiállni Westergaard mellett, mert félnek a muszlim világ reakcióitól. Szerinte Mohamed azért tiltotta meg, hogy ábrázolják őt, mert nem akart bálvánnyá válni - és amikor a muszlimok azt állítják, Mohamed minden ábrázolása sérti a prófétát, épphogy bálványt csinálnak belőle. 
http://www.mediawatchwatch.org.uk/2010/01/05/norwegian-muslims-to-demonstrate-in-support-of-westergaard/
 

Közben egy szomáliai iszlamista szervezet nevében telefonon megfenyegettek egy svéd karikaturistát, Lars Vilkset, akinek egy szintén Mohamedet ábrázoló karikatúrája 2007-ben váltott ki felháborodást. 
http://www.mediawatchwatch.org.uk/2010/01/05/lars-vilks-gets-a-threat-too/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr251649549
süti beállítások módosítása