Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Túl liberális a Hamasz

2010. március 08. - szekularisfigyelo

Túl liberális a Hamasz néhány, a Szaúd-Arábiában elterjedt vahabita mozgalomhoz hasonlóan szigorú felfogású szalafita csoport szerint, akik felróják a Hamasznak, hogy nem vezette be a sariát a gázai övezetben. A szigorúbb erkölcsök bevezetése érdekében mostanában több fodrászüzletet támadtak meg, és a Hamasz időnként enged is a vallási fundamentalistáknak: legújabban betiltották, hogy nőket kiszolgáló fodrászüzletekben férfiak is dolgozzanak. 
Igaz, néha visszakozni is kényszerülnek: a hagyományosan világias palesztinok ugyanis nem túl lelkesek a vallás térhódításától, így a Hamasznak a tavaly ősszel a női ügyvédek számára a fejkendőviselést kötelezővé tevő rendelkezést vissza kellett vonnia. 

http://www.lemonde.fr/proche-orient/article/2010/03/04/gaza-le-hamas-interdit-les-salons-de-beaute-aux-hommes_1314622_3218.html#ens_id=1228030

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr961814075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása