Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Iskolakerülő gyerekek

2010. március 18. - szekularisfigyelo

A minaretépítés betiltásáról való tavalyi népszavazás kapcsán is napirendre kerültek a muszlimok integrációjával kapcsolatos kérdések. Ezek egyike az iskoláskorú gyermekek számára kért felmentések bizonyos iskolai foglalkozások alól az osztálykirándulástól az úszásoktatáson át a vallási ünnepeken való otthonmaradásig. Úgy tűnik azonban, kevesebb az ilyen jellegű konfliktus, mint sokan vélik, legalábbis Bázelben, ahol a 3000 muszlim iskolás tanul. Ott úgy évente egy ilyen irányú kérelem érkezik, és mindössze a felső tagozatosak között van egy-két az úszásoktatás alól felmentett diák. A tizenkét éven felülieknél tíz év alatt egyetlen felmentést kértek az úszásoktatás alól.
A magukat az iskolai közösség alól kivonók sokkal inkább a keresztények soraiból kerülnek ki: számos keresztény fundamentalista ugyanis nem engedi gyermekét részt venni a karácsonyi ünnepségeken és a más vallásokat tárgyaló iskolai projektheteken.

http://www.zenithonline.de/kultur/gesellschaft/?article=705&cHash=a3ec67ba7f

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr931845857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása