Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A pályaválasztás befolyása

2010. április 29. - szekularisfigyelo

Közismert tény, hogy kevés a katolikus pap. A papi pálya olyannyira nem vonzó a katolikus fiatal férfiak számára (az aktuális eseményeket türköző szellemes megjegyzéseket kéretik mellőzni a probléma komolyságára való tekintettel), hogy immár Lengyelország sem exporthatalom e téren. A szomszédos források elapadásával a német katolikusoknak is saját megoldás után kell nézniük. Bár a mostani pápa hangsúlyozta, hogy a katolicizmus nem a rendezvényekről szól, a probléma annyira súlyos, hogy 720 órás imakampánnyal próbálják orvosolni a problémát. Annyira azért nem gyors ez a megoldás, ugyanis már másodjára indult ilyen kampány. A püspök az előző alkalom során pontos nyilvántartást vezetett az imafelajánlásokról, és az az igazásg, hogy ezeket olvasva (a www.bittet.de) az a szörnyű gyanúm támadt, hogy lehet, hogy az volt a baj, hogy valaki csak azért ajánlott fel éjszakai imát, mert "úgyse tudok aludni". 

http://blasphemieblog.wordpress.com/2010/04/24/720-stunden-beten-gegen-priestermangel/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr411957702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása