Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Mégis

2010. május 20. - szekularisfigyelo

Az új kormány még nem állt fel, de nem csak az új seprűk, hanem az új parlamentek is jól söpörnek: három honatya, egy fideszes és két KDNP-s, köztük a "szingli hordás" Semjén Zsolt máris indítványozta a népszámlálási törvény módosítását, többek közt azt követelve, a felteendő kérdések közé kerüljön be a vallási hovatartozásra vonatkozó is. A válasz a tíz évvel ezelőtti alkalomhoz képest is önkéntes lenne; akkoriban a lakosság 10%-a megtagadta erre a kérdésre a válaszadást, és az egyetlen erre vonatkozó kérdés viszonylag általános megfogalmazása miatt az adatok (a célzottabb kutatások tanulságai szerint) inkább a családi hagyományokat, mintsem az adott felekezet tanításaihoz való kötődést tükrözték. 
Persze minden plusz kérdés plusz költségekkel jár, hiszen ezeket fel is kell dolgozni. 

http://nol.hu/belfold/termekenysegunkre_is_kivancsi_a_fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr92016692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása