Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Sajátos halál

2010. július 15. - szekularisfigyelo

Veszélyes világnézet az ateizmus, különösen a muszlim világban, így a Maldív-szigeteken is. 
Iszmail Mohamed Didiről úgy egy éve kiderült a munkahelyén, hogy nem hívő, és a pletyka a Maldív-szigeteken is gyorsan terjed. Didi légiirányítóként dolgozott, munkáját jól végezte, de egyik kollégája szerint egyeseket nagyon irritálta a túlzottnak vélt nyíltsága. A munkahelyén  ki is vizsgálták a dolgot, ugyanis bepanaszolták, de a vezetőség megállapította, hogy bár ateista, nézeteit nem erőlteti másokra, így nincs miért lépniük. Úgy döntöttek, a hitkérdések nem az ő kompetenciájukba tartozik, és továbbították az ügyet az Iszlám Ügyek Minisztériumához.  Didi június végé e-mailben fordult egy humanitárius szervezethez, amelytől segítséget kért a brit menedékkérelméhez. E-mailjeiben azt írta, több barátját eltiltotta tőle azok családja, és telefonon is halálosan megfenyegették. 
A huszonöt éves Dídit az irányítótornyon találták, felakasztva.
A hírt közlő iszlám honlap szerint foglalkozni kell a kormánynak a problémával - mármint azzal, hogy a hitetleneket és kételkedőket ugyanazokban a temetőkben temetik el, és a halottmosdatást és egyéb rítusokat is elvégzik rajtuk, holott kétséges, hogy ilyesmit egyáltalán szabad-e az iszlám szerint. 

freethinker.co.uk/2010/07/14/muslim-apostate-found-hanged-after-admitting-he-was-an-atheist/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr892152311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása