Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Akiről csak egyféleképpen lehet beszélni

2010. augusztus 17. - szekularisfigyelo

A keresztények felháborodása nyomán betiltottak egy Jézus életét bemutató tévésorozatot. A sorozat ugyanis Jézus történetének a síita verzióját mutatja be, amelyben amúgy semmi tiszteletlenség nincsen - ha eltekintünk a kereszténység legfontosabb dogmainak néhány központi tételétől. "A messiás" című sorozat első két epizódját a libanoni síita tévé mutatta be, ám a szunnita kormányfő a maronita keresztény vezetők felháborodása miatt inkább betiltatta a folytatást. A film ugyanis Jézus életének muszlim olvasatát eleveníti fel, amely szerint Isten az utolsó pillanatban megmentette Jézust, helyette pedig Júdást feszítették keresztre - így szerintük Jézus "csak"próféta volt, de senkit nem váltott meg bűneitől. 

derstandard.at/1280984651622/Iranischer-Jesus-Film-im-Libanon-verboten

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr622222275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása