Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Veszélyes bölcsészet

2010. augusztus 29. - szekularisfigyelo

Korlátozzák a bölcsészhallgatók számát Iránban - közölte az illetékes hivatal vezetője, Abolfazl Hasszani. Az intézkedésre azt követően került sor, hogy tavaly a legfőbb vallási vezető, Ali Khamenei ajatollah bírálta a bölcsészettudományokat, mert "elősegítik a szkepticizmust és a kételyt a vallásos hit és a vallási elveket illetően", és ezért aggasztó fejlemény, hogy az egyetemi hallgatók kétharmada bölcsészetet tanul. 
Az elmúlt három hónapban ezen kívül közel húsz egyetemi dékánt mentettek fel. A kormány intézkedései az egyetemek szorosabb felügyeletére irányulnak annak érdekében, hogy csak az taníthasson, aki aláveti magát a "velajat al faqih" elvének, amelynek értelmében  mintegy gyermekként alávetik magukat a legfőbb vallási vezető iránymutatásainak. 

www.rferl.org/content/Iran_Launches_New_Crackdown_On_Universities/2138387.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr512252796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása