Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Szabadjon enni

2010. augusztus 30. - szekularisfigyelo

Az idei nagyböjt alatt is folytatja a marokkói MALI-csoport kampányát annak érdekében, hogy magánüggyé tegyék a böjtöt. Marokkó ugyanis törvényeiben nem érvényesíti a vallási és világnézeti szabadságot, és büntető törvénykönyvének 222. paragrafusa értelmében bűntény, ha valaki a böjti hónapban napközben nyilvános helyen étkezik. Most a Facebookon kampányolnak, és azt szeretnék elérni, hogy elismerjék a jogot a nem-böjtöléshez. 
Bár a ramadán betartása alól elméletben számos vallási felmentés létezik (betegek, terhes nők, gyerekek elméletileg ehetnének-ihatnának), és a muszlim többségű országok közül jónéhány legalább névleg biztosítja a lelkiismereti szabadságot, az elmúlt években Egyiptomtól Dubajig (és legutóbb Franciaországban) számtalan embert ért atrocitás azért, mert napközben evett, ivott vagy élelmiszert vásárolt. 

www.rue89.com/2010/08/29/au-maroc-les-de-jeuneurs-du-ramadan-se-refugient-sur-facebook-164305

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr722256405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása