Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Halloween elkeresztényesítése

2010. október 17. - szekularisfigyelo

Vannak keresztények, akik azzal vádolják az ateistákat, hogy el akarják törölni a karácsonyt, vagy legalábbis kivenni belőle a keresztény jelleget (itt most nem térjünk ki a karácsony kereszténység előtti gyökereire). Most épp a katolikusok próbálkoznak valami hasonlóval: el akarják keresztényesíteni a halloweent. A brit katolikus egyház ugyanis jóváhagyta a "Fény éjszakája" című kampányt, amelynek célja vissza(??)szerezni halloweent Isten számára, hogy a sötétség éjszakájából ismét a fény éjszakájává válhasson. - Vajon hányan lehetnek, akik komolyan gondolják, hogy a halloween a "sötétség éjszakája" lenne? Mindenesetre a katolikus egyház jóváhagyásával újságukban azt javasolják, a szülők a gyerekeket ne boszorkánynak, ördögnek, vagy más okkult alaknak, hanem szent Györgynek, Szent Lucának, assisi Szent Ferencnek vagy Mária Magdolnának öltöztessék be.

Valószínűleg kissé eltúlozzák az ügy komolyságát...

blog.newhumanist.org.uk/2010/10/war-on-halloween.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr972372821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása