Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Öngól?

2010. november 16. - szekularisfigyelo

Esett itt már szó arról, hogy Szaúd-Arábiában igencsak szűk korlátokba szorítódik a nők élete. A nők élete nem mellesleg a király és a klérus közötti hatalmi harcok színtere: míg Abdullah király némi "lazítást" engedne, a muszlim papok komolyan gondolják a szigort. Legutóbb azon ütköztek, hogy vajon a szupermarketek alkalmazhatnak-e női pénztárosokat - míg a király rokona szeretett volna nőket alkalmazni, és a király ezt lehetővé is tette volna, a klérus beintett és közölte, elfogadhatatlan, hogy nők és férfiak ilyen formában érintkezzenek. A szaúdi társadalom azonban már nem fogadja el csak úgy mindazt, amit a papok mondanak. Most is úton-útfélen erről vitáznak - a szabályok ugyanis logikátlanok: miért nem szabad egy nőnek dolgoznia, amikor az utcán koldulnia szabad? És kiért erkölcstelenebb, ha egy női pénztáros veszi át egy férfitól a pénzt, mint ha egy férfi pénztáros szolgál ki egy női vásárlót? 

www.guardian.co.uk/commentisfree/belief/2010/nov/10/saudi-fatwa-female-cashiers

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr442448109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása