Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A kommunizmus elleni harc mellékterméke

2011. január 05. - szekularisfigyelo

Korábban is tudni lehetett, és most ismét terítékre került, hogy az afganisztáni iszlám fundamentalista mozgalmak, a mudzsahedek és a tálibok hatalmuk alapját a nyugati hatalmuknak köszönhetik. Az AFP szerint a titkosítás alól nemrég feloldott brit iratok bizonyítják, hogy a szovjetek Afganisztánba való (sokak szerint csak hosszas vonakodás után indított) bevonulását követően nem sokkal a német, a francia, a brit és az Egyesült Államok kormányának magas rangú képviselője (az USA-t Zbigniew Brzezinski képviselte) találkozott Párizsban. A brit kormány képviselője, Robert Armstrong arról tájékoztatta kormányát, a résztvevők arra a következtetésre jutottak, hogy a nyugat érdekében áll az afganisztáni ellenállás támogatása, és azt javasolta, hogy a nyugati titkosszolgálatok koordinálják az iszlamista harcosokat, akik a szomszédos, Mohammad Ziául-Hak tábornok által irányított Pakisztánban hoztak létre támaszpontot.
Az akkor az iszlámisták támogatásáról megállapodó és ezáltal az al Kaidának is megágyazó hatalmak most mind részt vesznek az afganisztáni háborúban. 2010 során 700 külföldi katona életébe került „az ellenségem ellensége a barátom” elv harminc évvel ezelőtti alkalmazása.

http://www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5hjEztncKwIQfLb3yLI-ZUfk4N58Q?docId=CNG.19f034a6523484d18f62a342376e94ea.81
via: http://brightsblog.wordpress.com/2011/01/01/wie-der-westen-den-islamismus-hatschelte/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr892561477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása