Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Istenes állam

2011. január 13. - szekularisfigyelo

Szomália egyes részein istenes törvények uralkodnak, az Al-Kaidához szoros szálakkal kapcsolódó Al Sabaab iszlám szervezet jóvoltából, amelyről már esett szó itt a blogon. A mozi, tévé és tánc betiltása még nem elég számukra, most már minden emberi kapcsolat egymással nem rokon nő és férfi között tilos, legyen az kézfogással való üdvözlés, egy beszélgetés vagy egy közös séta. A Sabaab által felügyelt területen ezek az emberek verésre számíthatnak; a tolvajoknak levágják a kezüket, és a megerőszakolt lányokat megkövezik.
Ellenben kevésbé számít nekik bűnnek az emberrablást: civil szervezetek és a szomáliai átmeneti kormány elnöke szerint egyaránt gyakoriak a kényszerházasságok, amelyekre elrabolt lányokat kényszerítenek, hogy az Al Sabaab tagjai szexhez jussanak.

http://www.taz.de/1/politik/afrika/artikel/1/islamisten-verbieten-haendeschuetteln/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr932577749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása