Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Hülyének nézve

2011. január 15. - szekularisfigyelo

Elég sok az osztrák ex-katolikus. Tavaly 87 ezren léptek ki hivatalosan is az egyházból. A tiroli püspök azért minden bárányért küzd. Többek között úgy, hogy a kilépést visszaigazoló levélhez visszalépő nyilatkozatot csatol, levelében pedig felhívja a figyelmet, hogy sok kilépő nincs is tisztában azzal, milyen következményekkel jár ez a lépés, ezért felhívja a figyelmet, hogy az illető ezzel a lépéssel megfosztja magát az áldozás, az utolsó kenet és a papi temetés szentségeitől. 
Nem mondhatju, hogy teljesen sikertelen lett volna: az 5832 kilépő tiroli közül 66-an, a kilépőknek mintegy 1,1%-a gondolta meg magát.

www.tt.com/csp/cms/sites/tt/Tirol/2018991-2/66-tiroler-ließen-sich-zum-rücktritt-vom-rücktritt-überzeugen.csp
via: brightsblog.wordpress.com/2011/01/12/katholische-kirche-angst-als-druckmittel/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr42582347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása