Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Túl sok turizmus

2011. január 15. - szekularisfigyelo

Nemcsak nálunk harcolnak mindenféle keresztény szerveződések a kötelezően munkamentes vasárnapért (persze a papok, lelkészek kivételével). Németországban viszonylag szigorúan érvényesítik a kötelező zárva tartást, de persze vannak kivételek. Szászországban a turisztikai célpontokat képező városok, községek kisboltjai nyitva tarthatnak, elsősorban hogy a helyi specialitásokat tudják árusítani (elvégre a családok ekkor tudnak közös programot szervezi és kirándulni). Az evangélikus egyház szerint azonban túl könnyen lehet kivételhez jutni – az adott városnak, községnek csak annyit kell bebizonyítania, hogy jelentős számú látogatója akad hétvégén. Ezért most az egyház perli az államot. Egyébként ádventkor is viták voltak, mivel a törvény nem határozta meg elég pontosan, mikor lehet kivételt tenni a vasárnapi zárva tartás alól; így végül csak az egyik ádventi vasárnapon lehetett karácsonyi bevásárlást intézni.

http://www.mdr.de/sachsen/8083099.html  
via: www.hpd.de

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr762577756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása