Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Senki nincs biztonságban

2011. január 21. - szekularisfigyelo

Senki nincs biztonságban Pakisztánban. Istenkáromlásért nem „csak” liberális politikusokat büntetnek, mint amilyen a január elején fényes nappal a saját testőre által meggyilkolt Salman Taseer, vagy jámbor keresztényeket, mint a munkatársnői által feljelentett keresztény Aisa Bibi. Istenkáromlásért most épp egy muszlim prédikátort és fiát ítéltek életfogytiglani börtönre. A negyvenöt éves Mohammad Safit és húszéves fia, Mohammad Aszlamot azzal vádolják, hogy letéptek és megtapostak egy a boltjuk előtti hirdetőoszlopra felragasztott, Mohamed próféta születésnapját ünneplő plakátot, és ezzel istenkáromlást követtek el. A két vádlott tagad. A feljelentő és a két vádlott egyaránt muszlim, csak épp két különböző szektát követnek: az egyik Mohamed életére helyezi a hangsúlyt, a másik a rítusok és előírások követésére.

http://www.bbc.co.uk/news/world-south-asia-12169123

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr232594436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása