Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Ingatlanok szorítóban

2011. január 23. - szekularisfigyelo

Nyugat-Németországban nincs egyházi ingatlanjáradék, miután arrafelé nem kobozták el a nem állami szervezetek tulajdonát. Ennek kövekeztében az ottani egyházak nincsenek abban a kényelmes helyzetben, hogy az ingatlanokkal való macera és kiadás helyett külön munka és költség nélkül pénzt kapjanak. Mivel az egyháztagok száma és a gazdasági válság következtében a jövedelmük is csökkenőben vannak, az egyházaknak is csökken a bevételük. Emiatt számos helyen csökkenteni kell az egyházi kiadásokat is, és ennek legegyszerűbb módja a feleslegessé vált ingatlanokn (és ezzel együtt a fenntartási költségeken) túladni. Így az ősi aacheni egyházmegyében is, amelynek munkatársai akár élelmiszerboltot is el tudnak képzelni az épületekben. 3000 ingatlana van az egyházmegyének, és ezek fenntartásához évi nyolcmillió euró hiányzik. Egyelőre leltárt készítenek, aztán meglátják, milyen összevonásokkal lehet gazdaságosabbá tenni a működést. Valószínűleg a közösségi épületekkel kezdik, hiszen a templomok feladása a legnehezebb, és ez a megmaradt híveknek is rosszul esik.

www.rp-online.de/niederrheinsued/erkelenz/nachrichten/erkelenz/Bistum-will-Kirchen-schliessen_aid_953939.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr752594414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása