Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Lyukasóra

2011. január 29. - szekularisfigyelo

Úgy tűnik, lyukasórát kapnak azok a gyerekek, akik nem akarnak hitoktatáson résztvenni, cserében viszont kötelező erkölcstan (már a megfogalmazás is mutatja, melyik századból való az ötlet...) vár rájuk. Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár ugyanis Gáncs Péter evangélikus püspök szerint azt ígérte, a "kormányzat szándéka, hogy a hittanóráknak "védettebb sávot biztosítsanak", azaz ne kelljen nulladik órában vagy délután hittanórákra járniuk" a gyerekeknek. Szerinte már az óvodákban kellene kezdeni a hitoktatást, ugyanakkor az egyházaknak össze kell fogniuk a hitoktatásban (arra tippelnék, hogy eme javaslat mögött humánerőpolitikai okok is meghúzódhatnak - a gyerekek zöme ma már felekezetileg vegyes iskolába jár).
Ilyenek hangozttak el Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárnak az evangélikus egyházzal folytatott minapi tárgyalásán, ahol az is szóba került, hogy egy csomó önkormányzat szeretne megszabadulni a nekik sok pénzbe kerülő iskoláktól úgy, hogy átadnák valamely egyháznak. Hogy ezzel mi a probléma, arról épp az előbb írtam.

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr162624254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása