Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A mi jövőnk Kanada jelene

2011. március 29. - szekularisfigyelo

A kormányzat tavaly nyáron könnyebbé tette az önkormányzati iskolák egyházi kézbe adását, amivel számos önkormányzat már eddig is szívesen élt költségvetése tehermentesítése céljából. Hogy a gyakorlatban mit jelent ez, azt egy kanadai példán is tanulmányozhatjuk.
Az egyik kanadai nyolcezres kisvárosban mindenki katolikus iskolába a gyerekeit. Hiába van négy államilag finanszírozott iskola, mind a négy katolikus, és ebből nemigen csináltak eddig problémát. Amikor azonban az egyik ötéves gyerek azzal jött haza az oviból, hogy megtért katolikusnak, hétéves bátya pedig azt kérdezte otthon, hogy akkor ő most valóban a pokolra jut-e, ez mégis kiverte a biztosítékot az egyik szülőpárnál, akik néhány másikkal együtt tiltakozni kezdett. Az iskolai vallási cselekményekben való részvétel ugyan senki nem kötelezhető, de ez (amint a mellékelt ábra mutatja) nem megoldás, hiszen az egész pedagógusi munkát a katolikus dogmák vezérlik. A városi vezetés nem érti a szülők problémáját, ami nem is csoda, ha belegondolunk, hogy az oktatásért felelős városi testület és az egyházi fentnartó illetékes testülete egyazon személyekből áll. Ők úgy gondolják, a szülők inkább vigyék máshová a gyerekeket.

http://www.theglobeandmail.com/news/national/in-an-alberta-town-parents-fight-for-a-secular-education/article1931158/singlepage/#articlecontent
via: http://richarddawkins.net/articles/599196-in-an-alberta-town-parents-fight-for-a-secular-education

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr482772976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása