Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Emberi jogot csak embereknek

2011. március 29. - szekularisfigyelo

Az Iszlám Konferencia Szervezete (OIC) tizenkét éven át azért küzdött, hogy az ENSZ az egyének vallási és világnézeti szabadságának védelméről helyezze át a hangsúlyt a vallás védelmére és hozzon határozatot a vallás megsértésének tilalmáról. Úgy tűnik, ettől egy időre megmenekültünk: az OIC által is elfogadott határozat a hívőket mint egyéneket védi, nem a vallásokat (mint eszméket). Az 57 tagú iszlám lobbycsoport szóvivője egyébként Pakisztán volt, amely maga mutatja be a legjobban, mihez vezet, ha a vallási és világnézeti szabadság helyett magát a vallást védik: blaszfémia vádjával gyakorlatilag bárkit le lehet csukatni (ld. a Pakisztán címkéjű bejegyzéseket). A határozatnak persze megvan a szépséghibája: a vallásmenteseket és a hitehagyókat csak áttételesen védi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr832780238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása