Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Elitegyházak

2011. április 04. - szekularisfigyelo

Volt már szó arról, hogy Szászfalvi László egyházügyi államtitkár szerint egyenlő és egyenlőbb egyházak lesznek. A legfrissebb hírek szerint három kategóriában osztanák majd az előjogokat: lesznek történelmi egyházak, elismert egyházak és vallási egyesületek. "Történelmi" címkével a Fidesz eddig három keresztény és egy zsidó felekezetet illette (a jelenlegi rendszer nem tesz különbséget a különböző vallásfelekezetek között, így a "történelmi egyház" eddig nem volt jogi kategória), de a kritériumoknak (100 éves múlt vagy 25 ezer tag, valamint országos hálózat) a Fidesz által eddig nemigen preferált, harmincéves Hit Gyülekezete is megfelel, amely így "történelmi egyházzá" válik.

Az Index cikke: index.hu/belfold/2011/04/04/tortenelmi_egyhaz_lesz_a_hit_gyulekezete/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr152800047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása