Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Kötelező gyász

2011. április 23. - szekularisfigyelo

Nemcsak a vasárnap, hanem az egyéb keresztény ünnepek kötelező betartásáért küzdenek a keresztény egyházak, míg mások úgy gondolják, vallási előírásokat nem illik másokra kényszeríteni. Több ilyen ügyről volt már itt szó – épp a minap vetődött fel Észak-Rajna-Vesztfáliában, hogy talán lassan ideje eltörölni az egyházi ünnepekre való tekintettel hozott rendezvénytilalom, igaz, a szociáldemokrata tartományi miniszterelnök – a saját vallásosságára is hivatkozva – visszautasította a Zöldek elnökének a felvetését.

A szomszédos Hessen tartomány hatóságait a helyi püspök szólította fel a vonatkozó érvényesíttetésére és az összes szórakoztatóipari szigorú ellenőrzésére betartására. Ő azon van felháborodva, hogy az olyan magától értetődő dolgokat, mint a nagypénteki rendezvénytilalmat egyáltalán meg kell indokolni (ennyit a püspök úr államfilozófiai műveltségéről), és az evangélikus egyházmegyével karöltve helyesli a kollektív csendet. Igaz, a vallási különbségek kiütköznek: az evangélikusok szerint a nagypéntek akár normális munkanap lehetne.

http://www.b2b-deutschland.de/hessen/region/detail_dapd_3029473980.php
http://www.wz-newsline.de/home/politik/nrw/stiller-karfreitag-nicht-zeitgemaess-1.633736
http://brightsblog.wordpress.com/2011/04/15/neuigkeiten-aus-dem-religiosen-paralleluniversum-40/

via: www.brightsblog.wordpress.de

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr242834562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása