Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Jó hír gyerekeknek

2011. június 04. - szekularisfigyelo

Az oregoni szenátus 25 szavazattal és 5 ellenszavazattal úgy döntött, a jövőben a szülők nem hivatkozhatnak vallási meggyőződésükre, amikor gyermekeiktől megtagadják az orvosi kezelést. Amennyiben a parlament alsóháza is jóváhagyja az előterjesztést, az ügyészek adott esetben emberöléssel, illetve gyilkossággal vádolhatják azokat a szülőket, akiknek a gyermeke orvosi ellátás hiányában meghalt. Oregonban a „Krisztus Követői” (Followers of Christ) gyülekezet több tagja ellen folyt eljárás, mert gyermekeiket nem vitték orvoshoz. A múlt héten egy 18 hónapos kisgyerek szüleit bírói ítélet tudta csak rákényszeríteni, hogy orvoshoz vigyék, ahelyett, hogy megvakulni hagyják. Az amerikai szekuláris szervezet (Secular Coalition for America) szerint az új rendelkezésnek ugyan jó az üzenete, de elsősorban olyan rendelkezésekre lenne szükség, amely lehetővé teszi a beavatkozást még mielőtt a gyerekek kárt szenvednek.

http://www.secular.org/blogs/mike-meno/oregon-senate-votes-end-faith-healing-defense-parents

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr632944862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása