Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Vallásközi párbeszéd

2011. június 06. - szekularisfigyelo

Egy ausztrál muszlim társaság plakátkampánnyal szeretné előmozdítani a keresztények és a muszlimok közötti párbeszédet. A második és a harmadik plakát szövege „A Szent Korán: Az Utolsó Szövetség”, illetve „Mohamed: kegyesség az emberiség iránt”, de a biztosítékot az első csapta ki, amely így szól: „Jézus: az iszlám egy prófétája”. A szervező szerint túlnyomó részt pozitív visszajelzéseket kaptak, ám a plakátok egy részét összefirkálták, letépték. Sydney katolikus érseke, Julian Porteous közölte, Jézus sokkal több, mint próféta, és a plakát a keresztények megsértése, anglikán kollégája, Rob Forsyth pedig azt nyilatkozta, a plakátok ugyan nem sértők, de totális hülyeség, amit állítanak.

Mondjuk, annak eldöntését, hogy az iszlám Jézust prófétának tekintik-e, talán mégis a muszlimokra lehetne bízni.

http://news.brisbanetimes.com.au/breaking-news-national/bishop-calls-islamic-billboards-offensive-20110530-1fcc3.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr942955552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása