Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Az ateisták a tisztességesebbek

2011. június 16. - szekularisfigyelo

Az ultimatív bizonyíték arra, hogy az ateisták tisztességesebbek, mint a keresztények:

Az USA utcaképét erőteljesen színezik a mindenféle vallási plakátok. Néhol feltűnik egy-egy szabadgondolkodó vagy ateista szervezet reklámja is (bár a reklámfelületet biztosító cégek időnként elutasítják ezek kihelyezését, mondván, közfelháborodást fognak kelteni). Ezek tartalmukat tekintve kimondottan a vallástalanokat szólítják meg, hogy arról tájékoztassák őket, hol találhatnak hasonlóan gondolkodó közösségére.
Viszonylag gyakori, hogy ezeket a plakátokat megrongálja valamely őszintén felháborodott vallásos ember, holott nem is neki szólnak. Az arkansasi közlekedési társaság ezt is az ateistákkal akarta volna megfizettetni – az amúgy listaáron 5000 dolláros szolgáltatást az ateistáknak 36000 dollárért kínálták fel, mondván, a kiemelt rongálási kockázat miatt biztosítást kell kötni, aminek ennyi az ára.
Ezért viszont az ateisták pert akasztottak a busztársaság nyakába.

Persze ahogy megjegyezték, más szemszögből ez a helyzet kimondottan hízelgő az ateistákra nézve, hiszen az következik belőle, hogy az ateisták a tisztességesebb polgárok, elvégre ők ezek szerint nem rongálják úgy mások hirdetéseit, mint a keresztények…

 

 

 

http://freethinker.co.uk/2011/06/10/atheists-in-arkansas-penalised-for-possible-acts-of-christian-vandalism/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr382976520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása