Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Ünnepi zárva tartás

2011. június 28. - szekularisfigyelo

Július elsejével átalakítják Tel Aviv buszhálózatát, amiről igyekeztek kellően tájékoztatni az utazóközönséget. Arról azonban elfelejtettek szólni, hogy az átalakítással egyidőben a menetrend is kissé meg fog változni: míg eddig szombaton délután fél héttől jártak a napközben a szombat okán letiltott buszok, most fél kilencig kell várnia annak, akinek tömegközlekednie kell. Három éve egy hasonló indítványt még visszautasították, mondván, aki szombat este buszra száll, annak jellemzően dolga van: pl. munkába megy, vagy katona lévén vissza kell érnie laktanyájába, és meg kell őrizni a jól bevált kompromisszumokat a vallási hagyományok ápolása és a mindennapi élet szükségletei között. Ugyanezzel a kompromisszummal indokolták annak az indítványnak az elutasítását is, amely arra irányult volna, hogy szombaton is biztosítsanak tömegközlekedést.

Úgy látszik, a változás csak egy irányban lehetséges.

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4086975,00.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr703017413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása