Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Katolikus bulvár

2011. július 22. - szekularisfigyelo

A katolikusok néha érdekes dolgokat bírnak alkotni...

A méret a lényeg

Miután Lengyelország északi részén nemrég felállítottak ez óriás Jézus-szobrot, két hete Peruban pedig felavattak egy újabbat, amely már a Rio de Janeiro-i Cukorsüveg Jézusát, most a horvátországi Split polgármestere egy a maga 39 méterével a peruinál is nagyobbat szeretne felállítania város melletti Marjan hegyen. Igaz, a lakosság egy része nem tartja ezt jó ötletnek, a szoborállítás ellen tiltakozó Facebook-csoportnak 4000 támogatója van.

http://blog.newhumanist.org.uk/2011/07/giant-jesus-statue-news.html

 

Pénzügyek

45 millió eurót játszott el a magdeburgi katolikus egyházmegye. A püspökség a bevételeket szerette volna kissé feljavítani, mivel a tartományban kevés a katolikus, kevés az egyházadó-bevétel is, és gazdagabb nyugati egyházmegyéktől érkező kiegészítésekre szorulnak. A befektetések és spekulációk azonban nem igazán jöttek be, és úgy tűnik, nem kellő hozzáértéssel csinálták. A befektetésekre alapított céget most felszámolják, és a port annak ügyvezetőjén akarják leverni, akivel perben állnak.

http://www.welt.de/print/die_welt/wirtschaft/article13488136/Du-sollst-nicht-zocken.html
via: http://brightsblog.wordpress.com

 

Ördögűzők márpedig vannak

300-an közülük, katolikus papok és laikusok Európából, Afrikából és Indiából Lengyelország déli részén, a Jasna Gora-i kolostorban konferenciáztak, amiről a helyi rádió adott hírt. A konferencián olyan témák kerültek terítékre, mint „A skizofrénia és más mentális zavarok”, vagy a Gonosz hazugságai az ördögűzés során, a konferencia címe pedig ez volt: „A vámpírizmus divatja Európában és a világban”:

http://www.donaukurier.de/nachrichten/topnews/Polen-Religion-Kirche-Exorzisten-Treffen-in-Polen-zum-Thema-Vampirismus;art154776,2442368
via: http://brightsblog.wordpress.com/2011/07/17/exorzisten-treffen-in-polen-zum-thema-vampirismus-wie-bitte/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr453078620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása