Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Katolikus dolgok

2011. augusztus 04. - szekularisfigyelo

Nem igaz, hogy a katolikus egyház pénzért bármire képes: Juhász József interjúkötetét még pénzért sem reklámozzák. Az interjúk katolikus papokkal készültek, akik név nélkül hajlandóak voltak nyíltan beszélni hivatásukról: http://nol.hu/belfold/a_renitens_pap_esete_komaba_esett_jezussal

Ausztriában épp 300 római katolikus pap és diakónus azzal a kéréssel fordult a püspökökhöz, hogy engedélyezzék nők és nős férfiak pappá szentelését, a paphiányt enyhítendő. Christoph Schönborn bécsi érsek azzal reagált, hogy ha nem értenek egyet az egyház álláspontjával, akkor mondjanak le hivatásukról, de azért hajlandó találkozni a csoporttal.
Az USA-ban 157 római katolikus pap állt ki paptársuk mellett, akire kiközösítés vár, mert egy nő pappá szentelésén vett részt, Ausztráliában pedig szintén kiálltak egy volt püspök mellett, akit XVI. Benedek pápa azért mozdított el hivatalából, mert levélben javasolta nők és nős férfiak pappá szentelését.

 

Az ausztrál katolikus egyház halkan elnézést kért, amiért örökbeadással foglalkozó szervezetei esetek tízezreiben kissé erőszakosan bíztattak nőket gyerekeik örökbeadására 1950 és 1970 között. A nőket az ausztrál tévé, az ABC kutatta fel. Az újszülötteket a tinédzserként szülő nőktől a szülést követően azonnal vették el a katolikus kórházakban, és nem tájékoztatták a nőket sem arról, hogy beleegyezésüket visszavonhatják, sem arról, milyen anyagi és egyéb segítségre számíthatnának, ha maguk akarják nevelni gyereküket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr553113027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása