Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Felebaráti szeretet

2011. augusztus 29. - szekularisfigyelo

Az amerikai ateisták megint egyszer megállapíthatták, hogy a keresztényi felebaráti szeretet rájuk nem terjed ki. Ezúttal annak alkalmából töltődött meg az American Atheists című szervezett szóvivőjének hang- és e-mail postafiókja szidalmakkal és fenyegetésekkel, hogy a Fox News csatornáján jelent meg a szeptember 11-i merénylet helyszínén felállított kereszt miatt. Az ateisták ugyanis rámutattak arra, hogy a 2001-es terrortámadás áldozatai között nem csak keresztények, hanem más vallásúak és vallásmentesek is voltak, így nem helyénvaló az áldozatok emlékére keresztet állítani és úgy tenni, mintha mindenki keresztény mártír lett volna.
Bár a tévécsatorna igyekezett gyorsan eltávolítani a gyűlölködő üzeneteket a Facebook-oldaláról, az ateisták sokat lementettek nemcsak az utókor, hanem a kortársak okulására. Érdekes fejlemény egyébként, hogy egyes keresztények ehhez képest az ateisták blogjain arról győzködik az ateistákat, hogy azok a gyűlölködők nem is igazi keresztények, miközben arra már nem veszik a fáradságot, hogy maguktól a gyűlölködőktől vonnák meg a copyright használatát.

http://atheists.org/blog/2011/07/29/fox-news-facebook-page-on-911-cross-generates-death-threats-against-atheists
http://www.examiner.com/atheism-in-atlanta/loving-christians-respond-to-american-atheists-wtc-case

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr123186542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása