Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Örülnek az alvók

2011. november 04. - szekularisfigyelo

Aarau református templomában immár elhallgatnak a harangok éjszakára, aminek a szomszédos magánklinika betegei és a mezei lakosok is örülnek. A város katolikus temploma már régebb óta csendben van, de a protestáns harangot vezérlő berendezés csak a most befejezett felújítás vált képessé arra, hogy időszakosan kikapcsolják a negyedóránkénti harangozást. A kórház már korábban kérte, segítsék a betegek gyógyulását a csend biztosításával, ami aztán ádáz vitákba torkollt. A döntő érvet az adta, hogy néhány lakos megörült, amikor a harangok a felújítás kezdetekor elhallgattak, és arra kérte a lelkészi hivatalt, hogy ez így is maradjon, ha már technikailag is lehetővé vált.
http://www.aargauerzeitung.ch/aargau/aarau/glocken-der-stadtkirche-schweigen-kuenftig-nachts-114935602
via: http://www.frei-denken.ch/de/2011/10/aarau-nachtruhe/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr203344775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása