Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Késsel az olimpiára

2011. december 02. - szekularisfigyelo
Újabb tétellel gyarapodott a "vallásalapú felmentések" sora az Index szerint: biztonsági okokból ugyan kitiltják a fegyvereket a lelátókról, kivéve, ha az illető szikh férfi. Ők magukkal vihetik a kirpan névre hallgató tőrüket, ami öltözködésük vallásilag előírt kelléke. Hogy az illető valóban vallási meggyőződésből viseli-e a fegyvert (amelynek célja arra emlékeztetni viselőjét, hogy a gyengékért harcolnia kell; reméljük, ezt nem a gyenge sportolókra értik…), azt abból állapítják meg, hogy az illető viseli-e a másik négy szikh-kelléket (vágatlan haj, fésű, karperec, fehér gatya).
Az olimpia szervezői 193 lelkészt is toboroztak az önkéntesek közé, 9 vallásból (buddhizmus, kereszténység, hinduizmus, iszlám, zsidóság, szikh, dzsain, bahai és zoroasztrizmus).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr43430085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása