Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Bevételek Olaszországban

2011. december 11. - szekularisfigyelo
Összeszámolták, hogy az olasz katolikus egyház összesen mennyi támogatást kap az államtól különböző jogcímeken. Bő 6 000 000 000 euró (1800 milliárd forint) jött össze.
Olaszország lakossága 60 millió, azaz átlagosan, újszülöttől haldoklóig fejenként évente 100 euróval finanszírozzák az olaszok a katolikus egyházat, illetve, ha csak a 25 millió fős munkaerőt nézzük, 240 euróval. Az új miniszterelnök, Mario Monti, akinek a feladata az államkassza rendbetétele, a minap úgy nyilatkozott, még nem gondolt arra, hogy az egyháznak is ki kéne vennie a részét a megszorításokból. Az átlagbér Olaszországban havi 1250 euró körül van, amiből nem könnyű megélni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr413452882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása