Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Buszozzunk együtt!

2012. január 07. - szekularisfigyelo

Újabb akcióba fogtak a szekuláris állam és a nemek egyenjogúsága mellett kiállók Izraelben: a múlt vasárnap több százan foglalták el a buszokat utasként megakadályozva a nemek szegregációját Jeruzsálem egyes kerületeiben és Ramat Ganban.
Mindeközben a hiperortodoxoknak sikerült újabb biztosítékot kiverniük a szekuláris és a vallásos polgároknál egyaránt: kisfiaikat (kislányokat nemigen láttam a képeken) koncentrációs tábori ruhába öltözve és sárga csillagot kitűzve tüntettek az ellen, hogy a szekulárisok amolyan nácikként megtagadják tőlük azt a „jogot”, hogy másokra ráerőltessék életstílusukat. A konkrét csepp a pohárban az volt, hogy egy bíróság két év letöltendőre ítélt egy haredit, aki szétvert egy műszaki cikkeket áruló boltot – mert zenelejátszókat is kínált és ezzel kísértésbe viszi a jámbor lelkeket.

http://www.haaretz.com/news/national/hundreds-board-segregated-bus-lines-to-protest-ultra-orthodox-exclusion-of-women-1.404961
http://www.fr-online.de/politik/israel-orthodoxe-juden-provozieren-mit-ns-symbolen,1472596,11375916.html
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr523527273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása