Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Akivel nem tesznek jót a vallási vezetők

2012. január 17. - szekularisfigyelo

Az EU-ba törekvő Törökország elméletileg szekuláris állam. Vidéken azonban az állam gyenge, és nemigen bírja megvédeni polgárait. Főleg a kislányokat. Bár a házasságkötés alsó korhatára 18 év, az imámok ennél fiatalabb lányokat is férjhez adnak. Így a minap egy 11 éves nyolchónapos terhest vitt 25 éves „férje” a kórházba (mondjuk, legalább elvitte a kórházba). Míg az ilyesmi néhány évvel ezelőtt még közfelháborodást váltott volna ki legalább a városi lakosság körében, annyira megszokottá vált a vallási hatalomátvétel, hogy vállvonogatás sincs igen. Tíz éve még egy ország háborodott fel, amikor egy kisvárosban egy nemrég letelepedett nomád törzs lányai 13 évesen csecsemőkkel jelentek meg az iskolában. Ezt a kislányt ugyan kórházban akarták tartani, de miután férje közölte, vissza kell érniük a faluba, végül hagyták saját felelősségre távozni. A helyi kormányzó pedig váratlan közleményt adott ki, hogy a lány csontozata az orvosok szerint arra utal, hogy azért 11 évesnél mégis idősebb, a családügyi miniszter pedig közölte, a kislány valójában 17 éves, és hamarosan hivatalosan is összeházasodhat a pár. - Miközben papíron javult a nők helyzete, a valóságban romlott: csökkent a foglalkoztatottságuk, és az iszlám hangadók igyekeznek vallási hivatkozással elfogadtatni a kiskorúak kiházasítását és a többnejűséget.

http://www.spiegel.de/panorama/gesellschaft/0,1518,807917,00.html
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr533545095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása