Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Születésnapodon

2012. február 20. - szekularisfigyelo

A prófétához való összetett viszonyának Twitteren való megvallásért követeli 21 ezer szaúdi facebookozó Hamza Kasgari halálát. A 23 éves újságírót a hírek szerint már korábban kirakták munkahelyéről, mert véleménye nem mindenben felelt meg az újság irányvonalának, de a Mohamed próféta születésnapján közzétett tweetjei széles körű felháborodást váltottak ki. Kasgari ugyan elmenekült az országból, ám elkövette azt a hibát, hogy ezt Malajzián keresztül tette. A két országban ugyan nincsen kiadatási egyezménye, de Malajzia is amolyan rendes muszlim ország, így az emberijogi szervezetek tiltakozása ellenére visszaszállították Kasgarit, akit otthon lecsuktak. De nézzük, mik is azok a szörnyű gondolatok, amiért egyesek úgy gondolják, hitehegyottként kiérdemelte a halálbüntetést:

„Születésnapodon azt mondom neked, hogy a lázadót szerettem benned, hogy számomra az ihlet forrása voltál, és hogy nem szeretem isteni glóriádat. Nem fogok érted imádkozni.”
„Születésnapodon ahova csak nézek, mindenütt téged látlak. Bizonyos oldalaidat szerettem, más oldalaidat gyűlöltem, és sokakat nem értettem.”
„Születésnapodon nem hajlok meg előtted és nem csókolok neked kezet. Ehelyett kezet fogok veled, ahogy egyenlők között illik. Úgy mosolygok rád, ahogyan te énrám. Úgy beszélek hozzád, mint egy baráthoz.”

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr814135273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása