Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A fehérszakállú lovag

2012. március 10. - szekularisfigyelo

Nem kapott egyházi státuszt Iványi Gábor szakadár metodista közössége, aminek következtében számos, általa vezetett szociális intézmény is ellehetetlenül. Erre méltán figyel a sajtó, ám Iványi érdemei elismerése mellett is érdemes lenne végre felfogni, hogy szerteágazó civil tevékenységét az egyházaknak járó dupla állami normatív támogatásnak köszönhetően végezhette eddig. Azért a munkáért, amit ő végzett, eddig egyházként kétszer annyi pénzt kapott, mint ha alapítványként végezte volna. Aki nem vallási szervezetként próbál javítani mások helyzetén, az eddig sem kapott több állami támogatást ezért, mint Iványiék mostantól. (Tud valaki arról, hogy Iványi Gábor vajon korábban tiltakozott-e az ellen, hogy a nem egyházi fenntartású intézményeknek kevesebb pénz jár a központi költségvetésből?)
A probléma megoldása nem az, hogy Iványiékat is benyomják akárhányadiknak az egyházi ernyő alá, hanem az, hogy a különböző típusú szervezetek az általuk végzett szociális és oktatási szolgáltatásokért egyforma normatív támogatást kapjanak a központi költségvetésből.

Igaz, akkor a civil szervezetek és a szegényebb önkormányzatok is labdába rúghatnának. És az önkormányzati iskolák és idősotthonok nem kerülnének olyan helyzetbe, hogy egyházakkal kelljen megmentetniük magukat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr774300824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása