Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Kicsi siker

2012. március 17. - szekularisfigyelo

Egy távoktatást folytató ír tanítóképző intézmény megváltoztatta az egyik tananyagát az ír ateisták kérésére. A „vallás” modul ateizmusról szóló része, amelyet egy nyugdíjas katolikus teológus írt, a huszadik század borzalmaiért Dosztojevszki egyik szereplőjét idézve („ha nincs Isten, mindent szabad”) az ateizmust hibáztatta és leszögezte, az ateizmus nem bír jótékony hatással a történelemre. Az ír ateisták kifogásolták, hogy a rész számos helytelen és legalább két becsmérlő állítást tartalmazott. A Hibernia College vezetőivel való találkozást követően az intézmény úgy döntött, az évente esedékes felülvizsgálat során eltávolítja a kifogásolt részeket és felkérte az ateista szervezetet, készítsenek az iskola számára egy modult az ateizmusról és arról, az ateisták mit hisznek és mit nem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr574315089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása