Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Tilos felvonulás

2012. március 27. - szekularisfigyelo

Hiába javasoltak többféle útvonalat, Madridban betiltották az ateisták felvonulását április 5-én, amelyen az egyház előjogai ellen tiltakoztak volna különös tekintettel arra, hogy az általános, az oktatást és az egészségügyet is érintő megszorítások alól az egyházfinanszírozás mentesül: hitéleti támogatását nem kurtítja meg a nemrég megválasztott néppárt. Azon a napon ugyanis, nagyhét csütörtökén a katolikusok rendeznek körmenetet, ilyen provokatív ellentüntetést meg nem engedélyezi a regionális kormányzat. Az ateisták jogorvoslathoz folyamodnak.
A katolikus egyházfő tavalyi látogatása előtt a néppárti Ana Botella, José María Aznar korábbi néppárti miniszterelnök felesége próbálta megakadályozni azokat a tüntetéseket, amelyeken az ellen tiltakoztak, hogy közpénzekből finanszírozzák az egyházfő látogatását, és a barcelonai "Kiss In" flashmobot szervező Facebook-oldalt is letiltották egy időre (szekularisfigyelo.blog.hu/2010/11/07/eredmeny_63). 
http://www.typicallyspanish.com/news/publish/article_34103.shtml
http://www.heise.de/tp/blogs/8/151662
http://www.ateosdemadrid.com/index2.asp

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr324336133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása