Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A hírnököt hibáztasd!

2012. április 03. - szekularisfigyelo
A hírnök a hibás a keresztény erkölcsök szerint, nem az, aki másolt dolgozatot nyújtott be. Pontosabban a keresztény erkölcsöknek a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének a vezetője, Osztie Zoltán szerinti értelmezésében. A Belváros plébánosa a Helyzetértékelés című, közvetlenül Schmitt Pál államfő lemondásakor szétküldött, a katolikus egyház holdudvarában jelentős szerepet játszó egyesület elnökeként aláírott közleményben úgy látja, az államfő egyetemi doktorija körül kibontakozott ügy nem a doktoriról szól (Osztienak is van doktorija, igaz, feltételezem, teológiából, de azért tudnia kellene, hogyan működik ez...), hanem "jól ismert körök" Magyarország elleni "hajtóvadászatáról", és ez a "politikai indíttatású anarchista csoport irányítja a SOTE doktorok szenátusa [sic!] és az egyetem rektora viselkedését". A legviccesebb talán mégis az, hogy mindeközben még az erkölcsi relativizmust is ostorozni bírja.
Olvassátok teljes terjedelemben a NOL-on: http://nol.hu/belfold/tamadnak_az_anarchistak_es_az_idegenszivuek_
A keresztény erkölcsöknek természetesen annyiban van itten jelentősége, hogy maga az ex elnök úr is ezen értékek, pontosabban ezek katolikus verziójának hangoztatása mentén képzeli az életét. Emlékszünk arra, hogy Schmitt Pál elnöki hatalmát nem annyira a néptől, hanem Istentől eredezteti, és ezt mostani lemondó beszédében is megismételte. Frissen megválasztott elnökként egyik első útja a katolikus egyházfő, XVI. Benedek pápa elé járult, s ezirányú törekvései elismerésre is találtak az egyház részéről.
Pályafutása során nemcsak a középkori szerzetesek másolómunkájának felidézésével, hanem a felségén kívül állítólagosan mást is anyai örömökben részesítő férfiúi kegyeinek nagyvonalú osztogatásával is hitet tett a katolikus értékrend mellett, amellyel nemcsak a KÉSZ védelmét érdemelte ki, hanem azt is, hogy a KDNP tatabányai szervezete a Képviselő Funky blog szerint egyesen Jézus kálváriájával állította párhuzamba Schmitt Pál leleplezését.
http://kepviselofunky.blog.hu/2012/04/03/schmitt_pal_jezus
Ilyen kontextusban külön érdem megőrizni a tisztességet. Szalma Botond fővárosi KDNP-elnökkell pártvezetői közölték, konzekvenciái lesznek annak, hogy a párt hivatalos állásfoglalásával szemben Schmitt Pál lemondását javasolta, amikor az még maradni akart. 
Közben hallom, hogy a jobboldali sajtó Schmitt Pál előélete miatt is Gyurcsánynak bír nekiesni.

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr634361986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása