Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Olvasnivalók 2 - A bogaras nagybácsi

2012. április 05. - szekularisfigyelo

Úgy tűnik, a vallási csoportulások egyre hangosabb bizarrkodása egyre többeknél veri ki a biztosítékot. Para-Kovács Imre publicisztikája a Galamuson az egyházakról: "Úgy sertepertélnek az egyházak, felekezetek, közösségek és egyéb elképzelt lényekre épülő egyesületek körülöttünk, mint egy rendes családban a kicsit ütődött nagybácsik: nem akarja senki bántani őket, mert ugye, minek, de azért általában nem őt kérdezik meg a befektetésekről és nagyobb, hogy azt ne mondjam, sorsdöntő kérdésekről, mert beszámíthatatlanok és inkompetensek."
Van Para-Kovácsnak egy fontos megjegyzése az egyházi földbirtokokkal kapcsolatban: "Ezzel kapcsolatban kedvenc érvem, hogy a komancsok elvették a birtokokat, és ezért kell most kézből etetni a katolikusokat, miközben a történelmet kicsit is ismerők pontosan tisztában vannak vele, hogy az egyházi birtokokra bejegyzett jelzálog összege messze meghaladta a kívánatos mértéket, és tulajdonképpen jól is jött ez az államosítás, legalábbis anyagi szempontból, mert ha érvényesítették volna a követeléseket a hitelezők, a katolikus egyháznak maximum egy kissé dohos szuterénja marad."
Para-Kovács végövetkeztetése: "A rendszerváltással kaptak egy sokadik lehetőséget, de ismételten bebizonyították, hogy érdemtelenek rá."
http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=129623:a-dron-es-az-oltar&catid=9:vendegek&Itemid=66

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr24365948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása