Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Egyházi oktatás - két link

2012. május 13. - szekularisfigyelo

Az állami iskolák egyházi kézbe adásáról olvasható egy összefoglaló cikk az Origon: www.origo.hu/itthon/20120510-az-onkormanyzatok-az-egyhazaknak-adnak-az-iskolaikat-hogy-megusszak-az.html
Az origo cikke szerint a katolikusok 41 (+23%), a reformátusok 12 (+10%), az evangélikusok 6 intézményt (+10%) vettek át tavaly nyáron.

Tovább bonyolódnak a szegedi Gál Ferenc Hittudomáyni Főiskola ügyei. A botrány első lépésében még április végén írta az Index, hogy a tanulmányi osztály vezetője, a még maga is diák Skamla Gábriel szakdolgozatát nem maga írta, hanem megvásárolta. Most a dékán távozott, azzal a magyarázattal, hogy tudományos munkájának szeretné szentelni idejét. Györgyiné Koncz Judit, aki már a budapesti Károli Gáspár Református Egyetem botrányai körül is feltűnt az intézmény rektorhelyetteseként, a gálferences blogon közzétett e-mailek szerint felszólította a nála szakdolgozó Farkas Petrát, aki mellesleg a rektor titkárőjeként dolgozik, maga írja meg szakdolgozatának bírálatát - írja az Index: index.hu/belfold/2012/05/10/zavarok_a_szegedi_hittudomanyi_foiskolanal/.

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr94506054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása