Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Vita az egyházi adómentességről

2012. május 16. - szekularisfigyelo
Miután Olaszországban is kísérletek történnek az ingatlanadónak a csupán alibiból egy felszentelt kápolnaszoba segítségével vallási célúnak nyilvánított egyházi tulajdonú épületekre való kiterjesztésre (amitől olyan 600 milliárd eurós bevételt remél az olasz állam), egy hasonló vita robbant ki az Egyesült Államokban. Kiderült ugyanis, hogy egy vallási Disney-park adómentességet élvez, pedig hatalmas bevételt hoz tulajdonosának, a Trinity Broadcasting Networknek. A családi vállalkozás zűrös pénzügyeire úgy derült fény, hogy a cég kirúgta a pénzügyekkel foglalkozó unokát, Brittany Kopert és férjét, azzal vádolva őket, hogy 13, millió dollárt loptak ingatlan- és autóvásárlásra, illetve családi kölcsönökre. Cserében az unoka közölte, a cégen belüli juttatások sértik az adótörvényeknek azt a tilalmát, hogy az egyház vezetőit túl nagyvonalúan kompenzálja munkájukért. A 26 éves volt gazdasági vezető úgy nyilatkozott, az volt a feladata, hogy egyházi kiadásként tüntessen fel személyes költségeket, és lelkésziként a kiszolgáló személyzet munkaviszonyait. Ennek kapcsán sokan felvetették, talán jobban kellene ellenőrizni az egyházak pénzügyeit.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr554505856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása